Home

Favoriete RTV

DutchMedia

Media/sat programma's op RTV

Radio programmeringen

Computerprogramma's op RTV

Hitlijsten

Links

E-Mailen

KINK FM BRIEF JAN HOOGESTEIJN


Hilversum, 24 september 2003

Open briefje aan de Kink FM luisteraars,

Allereerst excuses voor het feit dat wij de laatste maanden niet zoveel van ons (hoofdkwartier) hebben laten horen. Het afgelopen half jaar laat zich volgens mij het beste omschrijven als de langverwachte verfilming van de chaostheorie. ("The apocalypse" part II + IV)

Een wat cryptisch omschrijving voor de situatie waarin Kink FM en haar aandeelhouder (Veronica) zich de laatste maanden bevonden. Zoals jullie ongetwijfeld uit de pers hebben vernomen maakte Veronica kortstondig de transformatie door van omroep naar open-inrichting-met-weekendverlof en is inmiddels gelukzalig "opgenomen" in de SBS- en Sky Radio-familie. Veronica Radio & TV zijn terug en dat is goed. Hear hear.

Het andere kind/kink van de familie moest lijdzaam toezien hoe haar ouders de tent afbraken zag tegelijkertijd de felbegeerde (en verdiende) etherfrequentie aan haar neus voorbij gaan. Allemaal zeer verdrietig en onnodig. Het was de zoveelste fase in een toch al roerig en onzeker bestaan. Let wel, "normaal" kan (en zal) het voor Kink FM nooit worden. De dreinende kleuter is nu bijna 8 jaar en wordt door muziekminnend Nederland nog steeds op handen gedragen. Haar voortbestaan is in deze barre tijden van verregaande verzakelijking en verplatting van 't radio-aanbod noodzakelijker dan ooit. Tegen alle natuurwetten in gaat Kink FM dan ook 'gewoon' door. Het langzamerhand enige quasi-serieuze platform voor progressieve popmuziek in Nederland zal als een feniksje uit haar (pl)as herrijzen en de komende jaren doorgaan met het steunen en promoten van nieuwe nationale en internationale popmuziek.

In wat minder parlementaire bewoordingen: Kink mag dan wel niet & nooit het rijkste radiostation van Nederland zijn (haar omzet zal nog voor geen honderdste deel kunnen bijdragen aan de afkoopsom van Moberg), het station zal nooit in staat zijn om zelfs maar iemand uit het achtergrondkoor van Gordon een betaald ochtendprogramma te geven en 't zal voorlopig ook nog wel even onder-de-grond (op de kabel) blijven. Dat mag de pret niet drukken want het is gvd wel het station dat al jaren met passie & chaos mooie popmuziek uitzendt, Kink is wel de enige zender die met liefde wordt aangezet (en gelukkig ook met oprechte afkeer wordt gemeden) , het is wel het station waar vrijwilligers zich al jaren voor uit de naad werken en mede daardoor de leukste en minst voorspelbare zender van Nederland hebben gemaakt. Gekkenwerk, idioten met oog & oorkleppen voor, losgeslagen quasi-idealisten ? Ja ! So what ?

We hebben een aantal plannen in petto die we de komende maanden gaan uitwerken en waarbij de bijdrage van de Kink-luisteraars zeer belangrijk wordt. Mocht je Kink al in je hart hebben gesloten dan zal het station je nog meer in bezit nemen en dat geldt binnenkort misschien ook andersom.. Jij neemt bezit van Kink. Blijf onze website, nieuwsbrief en natuurlijk onze programma's scherp in de gaten houden voor het laatste nieuws van het Kink front.

Tenslotte wil ik nu maar eens in het openbaar alle medewerkers van Kink bedanken voor het gekkenwerk dat ze al jaren voor Kink & haar luisteraars verrichten. Met name de laatste maanden zijn niet gemakkelijk geweest, maar hebben geen enkele afbreuk gedaan aan de uitgezonden programma's. Zeer bewonderenswaardig ! Hulde en (binnenkort) een broodje kroket.

Groet
Jan Hoogesteijn

PS: GEEN en NOOIT bloemen aan huis voor Kink aub ! Sorry...